Herdenk de April-meistakingen door deel te nemen aan een fietstocht van Doetinchem naar Hengelo, en weer terug. Vorig jaar werd deze tocht door 10 wielrenners afgelegd, en nu kan die op eigen initiatief gereden worden.

Fietstocht

Deze tocht voor de April-meistakingen beslaat in totaal 143 kilometer en voert u door het prachtige landschap van de Achterhoek en Twente. De tweede etappe van de rit (die van Hengelo terug naar Doetinchem) simuleert de spreiding van de stakingen die in Hengelo begonnen.

Lees hier meer over het initiatief van vorig jaar & vind hier de fietstocht.

Andere initiatieven in Doetinchem

Het herdenkingscomité in Doetinchem (Stichting Doetinchem Herdenkt) neemt ook andere initiatieven om de stakingen te herdenken dit jaar:

  • Op 29 april, de dag dat de stakingen begonnen, word de documentaire “Vermist” opnieuw gedeeld op sociale media. Deze documentaire werpt licht op de gebeurtenissen en de impact van de stakingen en geeft daarmee extra context voor de fietstocht.
  • En op 5 mei is de laatste kans om de expositie over de April-meistakingen in de Kruisberg te bezoeken. Deze expositie biedt een diepgaand inzicht in de historische achtergrond en de betekenis van de stakingen.

Dus stap op je fiets op 29 april of daarna, bezoek de expositie in de Kruisberg, of neem deel aan de velen andere (lokale) herdenkingsacties.

Samen houden we de herinnering aan de April-meistakingen in leven!